Една много интересна,егзотична жаба!

Go down

Една много интересна,егзотична жаба! Empty Една много интересна,егзотична жаба!

Писане  Ratatuille on Вто Окт 23, 2007 1:04 pm

Въведение: В миналото Амазонската млечна жаба се е намирала рядко в любителските колекции, но благодарение на скорошните и успешни програми за развъждане тя е станала относително често срещан вид. Лесно можете да я намерите и поръчате онлайн и не е изключено да намерите някоя за продан на някоя местан изложба. Една от причините, поради които хората избират да отглеждат този вид, е атрактивното им оцветяване и шарка. Малките жаби имат черни и бели ивици, но с развитието контрастните им цветове се променят – черното изсветлява до тъмно сиво,а бялото потъмянва до много светло сиво. Кожата им е много зърниста и неравна, което придава на жабата много забележителен външен вид. По-уникално от него е поведението им по време на размножаване. Те се размножават само в дупки в дърветата, което обяснява защо е отнело толкова дълго време на колекционерите да успеят да ги размножат успешно. Името й млечна жаба идва от отровната бяла млечна секреция, която отделя, когато се почувства заплашена. Това е сравнително голяма дървесна жаба и възрастните варират от 6.3 см до 10 см, като мъжките са по-малки женските.

Терариум: Амазонската млечна жаба е голям дървесен вид, който трябва да бъде държан в просторен съд. Стандартен 110 литров аквариум (76х30х46 см д/ш/в) е достатъчен за две възрастни жаби. Плътно прилешващ капак е задължителен, за да се предотвратят бягствата. Облепете всички страни на аквариума освен една, като по този начин жабите ще бъдат по-малко стресирани и ще се чувстват по-сигурни.
Главните компоненти на терариума им са субстрат, клони и места за криене. Субстрата, който се използва трябва да задържа влага, да бъде безопасен ако бъде погълнат и да се почиства лесно. Кокосовият субстрат е добър вариант. Избягвайте субстрати, които съдържат перлит или вермикулит. Прости субстрати като влажни хартиени салфетки също могат да бъдат използвани. Едрозърнест пясък, дребен чакъл и ситно начупена кора на дърво не трябва да се използва. Амазонската млечна жаба е дървесна и ще се чувства най-добре, ако местата за криене са в най-горния край на аквариума, отколкото на пода му. Те могат да бъдат криви парчета кора подпрени на някоя от страните на аквариума. Може и да издълбаете дупка в дърво, което да поставите в единия край на аквариума.

Вода: По всяко време трябва да е подсигурена паничка с чиста вода. Водата трябва да се подновява ежедневно или когато изглежда мръсна. Ако използвате чешмяна вода я преработвайте за да премахнете хлора и тежките метали. Бутилирана минерална вода може да бъде използвана вместо чешмяна.

Температура и влажност: Температурата в терариума трябва да варира от 22С до 28С през деня и с леко понижаване през нощта.
Амазонската млечна жаба живее във влажните джунгли на Южна Америка и нивото на влажност при което са отглеждани трябва да е подобно на това в естествената им среда. Високата влажност може да се постигне чрез пръскане в терариума веднъж-два пъти на ден. Трябва да се подсигури вентилация, за да не се задържа застоял въздух в терариума.

Храна: Амазонската млечна жаба е голяма жаба с голям апетит. Менюто им включва щурци, брашнени червеи, хлебарки и др. Някои възрастни жаби също може да ядат предварително убито новородено мишле. Основната им храна са щурците, чиято дължина трябва да е не по-голяма от широчината на главата на жабата. Режима на хранене на възрастните може да е от 3 до 8 щуреца на всеки два дена. Малките жаби трябват да бъдат хранени ежедневно. Заедно с храната трябва да се дават и висококачествени добавки витамини и минерали. Добавките на малките трябва да се дават по-често отколкото на възрастните.Една много интересна,егзотична жаба! Bezo_amazonska_mlechna_jaba

Ratatuille

Брой мнения : 12
Registration date : 23.10.2007

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите